Бендерська (Дущак), Ольга ВячеславівнаБессараб, Олександр Семенович2022-02-232022-02-232021Дущак, О. В. Перспективи використання натуральних цукрозамінників у технологіях соковмісних напоїв / О. В. Дущак, О. С. Бессараб // Крок у науку: дослідження у галузі природничо-математичних дисциплін та методик їх навчання : тези доповідей Всеукраїнської науково-практичної конференції студентів, аспірантів і молодих учених, 24 листопада 2021 р. – Чернігів : НУЧК ім. Т.Г. Шевченка, 2021. – С. 17–18.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/37154Виробництво соків і соковмісних напоїв має велике значення для населення і харчової промисловості нашої країни. Високий вміст мінеральних речовин і вітамінів в овочевих соках і напоях зумовлює їх високу харчову цінність. Метою цього дослідження була розробка рецептур овочевих соковмісних напоїв з використанням натуральних замінників цукру (фруктози, стевії). В якості сировини для овочевих напоїв використовували моркву та гарбуз, так як вони є цінними дієтичними і лікувальними продуктами.otherсокизберіганняплодиовочіjuicesstoragefruitsvegetablesкафедра технології консервуванняПерспективи використання натуральних цукрозамінників у технологіях соковмісних напоївThesis