Чаплінський, Юрій Петрович2021-02-172021-02-172018Чаплінський, Ю П. Одна реалізація знаннє-орієнтованої інформаційної системи з безпеки продуктів харчування / Ю. П. Чаплінський // Наукові праці Національного університету харчових технологій. – 2018. – Т. 24, № 4. – С. 7–18.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/32769Глобалізація торгівлі, лібералізація ринків, сучасні харчові технології, вимоги до безпеки продуктів харчування, економічний розвиток, зміна соціальних вимог викликають безперервну зміну в харчовій галузі в усьому світі. Поширення інформації та знань є ключовим завданням будь-якої організації, яка пов ’язана з виробленням і поширенням знань, особливо нових видів унікальних (та цінних) за змістом, які є корисними та доступними. В цьому контексті поширення інформації та знань з безпеки харчових продуктів розглядається в напрямку покращення якості життя для сучасних і майбутніх поколінь, з точки зору економічних, екологічних та соціальних питань. Основою для цього є сучасні інформаційні та комунікаційні технології, які використовуються для реалізації ефективного доступу до відповідної інформації та знань.otherбезпека продуктів харчуванняінтелектуальна системапоширення знаньінформаційна системакафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпекиконтекстОдна реалізація знаннє-орієнтованої інформаційної системи з безпеки продуктів харчуванняArticle