Знаходження екстремуму функції - Рибальченко, Олександр; Зінькевич, Петро Олексійович; Зінькевич, Олексій Петрович (My University, 2020)
Вступ. У багатьох геометричних, фізичних, економічних і технічних задачах необхідно знайти найбільше або найменше значення величини (найбільше і найменше значення називають також абсолютними екстремумами величини (функції)), пов'язаної функціональною залежністю з іншою величиною. Матеріали і методи. Виходячи із умови задачі, вибирають незалежну змінну і виражають досліджувану величину через цю змінну. Результати. Приклад 1. Одна із сторін прямокутної ділянки землі примикає до берега каналу, а три інші огороджуються огорожею. Якими мають бути розміри цієї ділянки, щоб його площа дорівнювала , а довжина огорожі була найменша?
Keywords: екстремумум функції; найменше значення величини; найбільше значення величини; extremum of the function; smallest value of the quantity; largest value of the quantity; кафедра електропостачання і енергоменеджменту; кафедра вищої математики імені проф. Можара В. І.