Іванова, Вікторія ДжанівнаКаряка, Н. С.2012-09-142012-09-142011Іванова, В. Д. Дослідження антиоксидантних властивостей екстрактів з нетрадиційної рослинної сировини / В. Д. Іванова, Н. С. Каряка // Наукові праці НУХТ. - 2011. - № 37. - С. 89-95.2225-2924https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/2580Складено композиції з квітів бузини та липи, пагонів чорниці, листя меліси, малини, суниці, чорної смородини, що є джерелами біологічно активних сполук антиоксидантної дії. Підібрано оптимальні умови одержання екстрактів, визначено вміст в них фенольних сполук, катехінів, дубильних речовин та їх активність у тесті з 2,2-дифеніл-1-пікрилгідразилом.Done composition of flowers elderberry and lime, blueberry shoots, lemon balm leaves, raspberries, strawberries, black currants, which are sources of biologically active compounds, antioxidant action. The optimum conditions for obtaining extracts, determined the content of phenolic compounds, catechins, tannins and their activity in the test with 2,2-diphenyl-1-pikrylhidrazylom.uk-UKбіологічно активні речовиниbiologically active compoundsекстрактантиоксидантфлавоноїдикафедра експертизи харчових продуктівДФПГрослинна сировинаextractsantioxidantflavonoidsplant materialsDPPHfree radical scavenging activityДослідження антиоксидантних властивостей екстрактів з нетрадиційної рослинної сировиниArticle