Реалізація методу поступок для рішення багатокритеріальних задач в MS Excel - Сєдих, Ольга Леонідівна; Чорноплеча, Анна Євгеніївна (My University, 2021)
Розглядається задача складання плану виробництва продукції при наявних ресурсах, який забезпечує максимальний прибуток, максимальний випуск продукції і максимальне завантаження спеціалізованого устаткування. Ця задача відноситься багатокритеріальної задачі оптимізації. Для її рішення був застосований метод поступок. The problem of drawing up a plan of production with available resources, which provides maximum profit, maximum output and maximum load of specialized equipment. This problem refers to the multicriteria optimization problem. The method of concessions was used to solve it.
Keywords: багатокритеріальна задача; метод поступок; multicriteria problem; method of concessions; кафедра інформаційних технологій, штучного інтелекту і кібербезпеки