Мельник, Оксана ПетрівнаМанк, Валерій ВеніаміновичБахмач, Володимир Олександрович2013-09-132013-09-132013Мельник, О. П. Особливості поведінки суспензій природних полісахаридів в технологічних процесах харчових виробництв / О. П. Мельник, В. В. Манк, В. О. Бахмач / Стратегия качества в промышленности и образовании : IX междун. конф. – Варна, 2013. – C. 124-125.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/9666Методами реології та рентгенофазового аналізу проведено дослідження структурних перетворень макромолекул полісахаридів при підвищених температурах у водному середовищі. Отримані результати досліджень необхідні для цілеспрямованого застосування природних полісахаридів у різних стадіях процесу виробництва харчових продуктів. Rheology techniques and X-ray diffraction study carried out structural reforms macromolecular polysaccharides at elevated temperatures in an aqueous medium. Results of the research are needed for the targeted application of natural polysaccharides in various stages of the food production processotherполісахаридидифрактограмив'язкістьpolysaccharidesstructural changesdiffractionviscosityструктурні перетвореннякафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобівкафедра експертизи харчових продуктівОсобливості поведінки суспензій природних полісахаридів в технологічних процесах харчових виробництв