Застосування нанотехнологій при деметалізації білих столових виноматеріалів - Копитко, Віталій Леонідович; Ткаченко, Світлана Вікторівна (My University, 2012)
Одним із важливих якісних показників є прозорість, стабільність до різних видів помутніть. Помутніння обумовлене наявністю високомолекулярних білків, фенольних сполук та підвищеним вмістом металів — заліза, міді, олова.
Keywords: кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства; диметалізація вина; помутніння вина