Бажай-Жежерун, Світлана АндріївнаЗолотухін, Андрій АндрійовичКірієнко, Сергій Миколайович2022-06-082022-06-082021Бажай-Жежерун, С. Квас оздоровчого призначення, збагачений природними антиоксидантами / С. Бажай-Жежерун, А. Золотухін, С. Кірієнко // Оздоровчі харчові продукти та дієтичні добавки: технології, якість та безпека : матеріали Міжнародної науково-практичної конференції, 17-18 листопада 2021 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2021. – С. 17–18https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/37626Експериментально підібрано оптимальне співвідношення рецептурних компонентів хлібного квасу оздоровчого призначення. Досліджено основні фізико-хімічні показники напою. Відмічено, що додавання дигідрокверцетину та згущеного водного екстракту стевії до рецептури хлібного квасу підвищує антиоксидантні властивості напою. The optimal ratio of prescription components of bread kvass for health purposes has been experimentally selected. The main physicochemical parameters of the drink have been studied. It is noted that the addition of dihydroquercetin and thickened aqueous extract of stevia to the recipe of bread kvass increases the antioxidant properties of the drink.otherквасфенольні сполукидигідрокверцетинстевія,антиоксидантиantioxidantsкvassdihydroquercetinsteviaphenolic compoundsкафедра технології оздоровчих продуктівКвас оздоровчого призначення, збагачений природними антиоксидантамиThesis