Сімахіна, Галина Олександрівна2012-04-052012-04-052009Сімахіна, Г. О. Вплив фракцій води на температурну стабілізацію біокомпонентів рослинної сировини при заморожуванні / Г. О. Сімахіна // Наукові праці НУХТ. - 2009. - № 29.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/739У роботі з’ясовано особливості заморожування рослинної сировини залежно від співвідношення фракцій вільної та зв’язаної води. Наведено результати досліджень фазових переходів вода : лід, лід : вода у різних рослинних матеріалах та дані щодо їх практичного використання при встановленні оптимальних умов заморожування біологічних об’єктів.The paper features found frozen plant material depending on the ratio of fractions of free and bound water. The results of studies of phase transitions water: ice, ice: water in different plant materials and data on their practical use in determining optimal conditions for freezing of biological objects.uk-UKзаморожуваннявільна водазв'язана водафазові переходикристалізаціяплавленняfreezingfree waterbound waterphase transitionscrystallizationmeltingкафедра технології оздоровчих продуктівВплив фракцій води на температурну стабілізацію біокомпонентів рослинної сировини при заморожуванніArticle