Овочеві боби – цінна сировина для харчових продуктів оздоровчого спрямування - Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна (My University, 2020)
Досліджено хімічний склад овочевих бобів. Встановлено, що вміст ліпідів в овочевих бобах складає 2,35 %; крохмалю – 43,6 %, харчових волокон – 8,15 %. За водоутримувальною здатністю харчові волокна бобів відносяться до групи середньоводозв'язувальних, зв'язують від 4,2 г води /г харчо¬вих волокон. Кількість золи в овочевих бобах складає 2,89 %. Визначено вміст основних вітамінів у бобах: зокрема, вміст каротиноїдів складає 2,5 мг%, тіаміну та рибофлавіну, відповідно, 0,18 та 0,13 мг%, нікотинової кислоти – 4,7 мг%; вітаміну С – 7,8 мг%, вітаміну Е – 3,68 мг%. The chemical composition of vegetable beans was studied. It was found that the lipid content in vegetable beans is 2.35%; starch - 43.6%, dietary fiber - 8.15%. In terms of water holding capacity, dietary fiber of beans belongs to the group of medium water-binding, binding from 4.2 g of water / g of dietary fiber. The amount of ash in vegetable beans is 2.89%. The content of basic vitamins in beans was determined: in particular, the content of carotenoids is 2.5 mg%, thiamine and riboflavin, respectively, 0.18 and 0.13 mg%, nicotinic acid - 4.7 mg%; vitamin C - 7.8 mg%, vitamin E - 3.68 mg%.
Keywords: харчова цінність; кафедра технології оздоровчих продуктів; овочеві боби; амінокислоти; білок; вітаміни