Проблеми ефективності виробництва хліба i хлібобулочних виробів - Мостенська, Тетяна Леонідівна; Сичевський, Микола Петрович; Мостенська, Тетяна Геннадіївна (My University, 2014)
У статті розглянуто проблеми ефективності функціонування підприємств хлібопекарської промисловості. Охарактеризовано динаміку зміни ємності ринку хлібу. Визначено основні чинники зниження ефективності виробництва та реалізації хліба і хлібобулочних виробів й обґрунтовано заходи щодо її підвищення. Досліджено динаміку зміни оптових цін на хліб і хлібобулочні вироби та визначено причини формування високого рівня витрат Одним із чинників формування високого рівня витрат визначено владу рітейлорів. Торгові мережі визначають цінову політику, політику управління дебіторською заборгованістю промислових підприємств, відіграють роль активних гравців на ринку хліба. The article considers the problems of efficiency of baking industry functioning. Dynamics of bread market capacity was characterized. The main factors reducing the efficiency of production and sale of bread and bakery products were described. The steps for its improvement have been given. The dynamics of changes in wholesale prices for bread and bakery products and the reasons of the formation of a high level of costs in production and sales were considered. Power of retailers was identified as one of the factors in the formation of highlevel costs. Retailers determine pricing and receivables management; they act as active players of the grain market.
Keywords: хліб і хлібобулочні вироби; ефективність; ринок хліба; bread and bakery products; efficiency; bread market; кафедра економіки праці та менеджменту