Ключові напрямки відновлення вітчизняної економіки після закінчення війни - Скопенко, Наталія Степанівна; Удворгелі, Лариса Іванівна (My University, 2022)
Відкритий воєнний напад Росії за підтримки Беларусі на Україну 24 лютого 2022 року є продовження російсько-української війни за незалежність і суверенітет України, яка триває з 2014 року. Для ефективної післявоєнної відбудови країни потрібно вирішити чотири базові проблеми: зміна системи управління; повернення населення (демографічне вирівнювання); зміна підходів до зовнішньої політики; побудова нової (новітньої) економічної моделі, заснованої на економіці ХХІ століття. Гарантією швидкого відновлення України після закінчення воєнних дій є подальше проведення структурних реформ, залучення масштабної міжнародної підтримки та інтеграція в Європейський союз. Russia's open military attack on Ukraine with the support of Belarus on 24 February 2022 is a continuation of the Russian-Ukrainian war for Ukraine's independence and sovereignty, which has been going on since 2014. For effective post-war reconstruction of the country, four basic problems need to be solved: changing the governance system; returning the population (demographic levelling); changing approaches to foreign policy; and building a new (modern) economic model based on the economy of the 21st century.A guarantee of Ukraine's rapid recovery after the end of hostilities is the continued implementation of structural reforms, the attraction of large-scale international support and integration into the European Union.
Keywords: відновлення економіки; реформи; воєнний напад; кафедра економіки праці та менеджменту