Махинько, Валерій МиколайовичМахинько, В’ячеслав Андрійович2018-06-072018-06-072018Патент 125022 UA МПК G01N 33/10 (2006.01), G01B 9/00 Пристрій для визначення питомого об’єму тіста / Махинько В. М., Махинько В. А.; заявник Національний університет харчових технологій. - № u201711972 ; заявл. 06.12.2017 ; опубл. 25.04.2018; Бюл. №8, 2018.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/27588Корисна модель відноситься до лабораторного обладнання і може бути використана для визначення питомого об’єму тіста шляхом вимірювання висоти тістової заготовки. Технічний результат полягає у підвищенні точності знімання показників та автоматизації процесу вимірювання і розрахунку досліджуваних величин. The utility model relates to laboratory equipment and can be used to determine the specific volume of the dough by measuring the height of the dough workpiece. The technical result is to increase the accuracy of removing the indicators and to automate the process of measuring and calculating the investigated quantities.uk-UKтістоякістьлабораторіясенсороцінюванняхлібопеченняdoughqualitylaboratorysensorevaluationbakeryкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівПристрій для визначення питомого об’єму тіста (Патент на корисну модель № 125022)Other