Дослідження вилучення β-глюкану із зернової сировини за допомогою кислотного гідролізу - Терлецький, Дмитро Едуардович; Карпович, Інна Віталіївна (My University, 2019)
Нездатність відповідних захисних систем організму адекватно відповідати на негативні впливи навколишнього середовища призводить до ризику розвитку багатьох захворювань. Одним із шляхів вирішення даної проблеми є використання біологічно активних речовин зернової сировини, зокрема - β-глюкану. Досліджено технологію одержання β-глюкану методом кислотного гідролізу та встановлено оптимальні параметри проведення процесу.
Keywords: зернова сировина; полісахариди; гідроліз; polysaccharides; β-глюкан; grain raw materials; beta glucan; hydrolysis; кафедра технології цукру і підготовки води