Терлецький, Дмитро ЕдуардовичКарпович, Інна Віталіївна2023-11-212023-11-212019Терлецький, Д. Е. / Дослідження вилучення β-глюкану із зернової сировини за допомогою кислотного гідролізу / Д. Е. Терлецький, І. В. Карпович // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 85 Ювілейної Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 11–12 квітня 2019 р. – Київ : НУХТ, 2019. – Ч. 1. – С. 250.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/41572Нездатність відповідних захисних систем організму адекватно відповідати на негативні впливи навколишнього середовища призводить до ризику розвитку багатьох захворювань. Одним із шляхів вирішення даної проблеми є використання біологічно активних речовин зернової сировини, зокрема - β-глюкану. Досліджено технологію одержання β-глюкану методом кислотного гідролізу та встановлено оптимальні параметри проведення процесу.otherзернова сировинаполісахаридигідролізpolysaccharidesβ-глюканgrain raw materialsbeta glucanhydrolysisкафедра технології цукру і підготовки водиДослідження вилучення β-глюкану із зернової сировини за допомогою кислотного гідролізуThesis