Комплексна оцінка якості згущених молочних консервів з плодово-ягідними сиропами - Скорченко, Тетяна Анатоліївна; Рябоконь, Наталія Валеріївна (My University, 2011)
Органолептична оцінка досліджуваних проб, серед яких було молоко згущене з цукром (контроль) та молоко згущене з цукром і плодово-ягідними сиропами, за п’ятибальною шкалою становить для молока незбираного згущеного з цукром та плодово-ягідним сиропом вишні – 4,9 балів; молока незбираного згущеного з цукром та плодово-ягідним сиропом смородини – 4,9 балів; молока незбираного згущеного з цукром та плодово-ягідним сиропом шипшини – 4,8 балів а комплексний показник якості відповідно: 0,995; 0,987; 0,998. Для порівняння зазначимо, що комплексний показник якості молока незбираного згущеного з цукром становить 0,986. Це дає можливість стверджувати, що якість згущених молочних консервів з цукром і плодово-ягідними сиропами є стабільно високою, а розроблені продукти відповідають вимогам споживачів. Organoleptic evaluation of the studied samples, among which were condensed milk (control) and condensed milk with fruit and berry syrup, a five-point scale is for condensed milk with sugar and fruit syrup cherries - 4.9 points; condensed milk with sugar and fruit currant syrup - 4.9 points; condensed milk with sugar and fruit syrup hips - 4.8 points a comprehensive quality respectively: 0.995, 0.987, 0.998. For comparison, a composite index of the quality of condensed milk with sugar is 0.986. This makes it possible to say that the quality of canned condensed milk with sugar and fruit and berry syrup is consistently high, and developed products meet the requirements of consumers.
Keywords: якість; quality; згущені молочні консерви; condensed canned milk; кваліметрія; qualimetry; органолептична оцінка; organoleptic evaluation