Формування системи управління інноваційною діяльністю підприємств - Пєтухова, Ольга Михайлівна; Сілакова, Ганна Віталіївна (My University, 2012)
Визначено основні аспекти ефективного управління інноваційною діяльністю підприємств. Обґрунтовано важливість формування системи управління інноваційною діяльністю підприємства як сукупності елементів, що знаходяться у взаємозв'язку і впливають на ефективність інноваційного процесу. Охарактеризовано етапи процедури управління інноваціями. Визначено основні вимоги до створення системи управління інноваційною діяльністю підприємства. Підґрунтям функціонування системи управління інноваційною діяльністю підприємства визначено ресурсне (матеріально-технічне, кадрове, фінансове тощо), нормативне та інформаційне забезпечення. Запропоновано склад та досліджено основні складові елементи системи управління інноваційною діяльністю підприємств. The main aspects of effective management of innovation activities of enterprises. Proved the importance of forming a system of innovative activities of the enterprise as a set of elements that are in the relationship and influence the effectiveness of the innovation process. The stages of innovation procedures. The basic requirements for the creation of innovative activity management company. The basis of the system of innovation activities of enterprises defined resources (logistics, personnel, financial, etc.), regulatory and information. A composition and study the basic elements of managing innovative activities of enterprises.
Keywords: інноваційна діяльність підприємства; система управління інноваціями; innovation management system; innovative activity; кафедра фінансів; кафедра маркетингу