Самойлік, Руслан ІгоровичРубанка, Катерина Володимирівна2024-11-052024-11-052023Самойлік, Р. Дослідження показників якості чаю зеленого байхового / Р. Самойлік, К. В. Рубанка // Крок у науку: дослідження у галузі природничо-математичних дисциплін та методик їх навчання : матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю студентів, аспірантів і молодих учених, 7 грудня 2023 р. – Чернігів : НУЧК імені Т.Г. Шевченка, 2023. – С. 69.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/45365В роботі представлені результати досліджень якості зеленого байхового чаю ТМ «Світ чаю», що відповідають нормам нормативної документації ISO 1572-80 Визначено, що кількість сухих речовин та екстрактивність в досліджених зразках в межах норми. Стандартне відхилення (M ± SD) не перевищує 0,3%. Найвищий показник вмісту екстрактивних речовин в зразку «Білочунь» та «Сигирія» і становить 42,8 % та 40,2 %, відповідно, тоді як найменший – в зразку «Матча Аораши».The paper presents the results of research into the quality of green baicha tea TM "World of Tea" that meet the standards of ISO 1572-80 standard documentation. The standard deviation (M ± SD) does not exceed 0.3%. The highest index of the content of extractive substances in the sample "Bilochun" and "Sigiria" is 42.8% and 40.2%, respectively, while the lowest is in the sample «Matcha Aorashi».ukкафедра технології консервуваннячай зеленийякістьекстрактивністьgreen teaqualityextractive substancesДослідження показників якості чаю зеленого байховогоThesishttps://orcid.org/0000-0002-9884-4214