Краєвська, Світлана ПетрівнаСтеценко, Наталія Олександрівна2019-05-222019-05-222019Краєвська, С. П. Передумови для створення безглютенових продуктів харчування в Україні / С. П. Краєвська, Н. О. Стеценко // Інновації та закономірності розвитку харчових технологій: теоретичні та прикладні аспекти : науково-практична конференція студентів, аспірантів та молодих вчених з міжнародною участю, 28-29 березня 2019 року : матеріали конференції. – Київ : ККІБП, 2019. - С. 109-111.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/29299Імпортні безглютенові продукти мають високу вартість, а досягти зниження ціни на продукти без глютену можливо лише за рахунок налагодження вітчизняного виробництва якісної та безпечної харчової продукції. Ринок товарів без глютену має високу конкурентоспроможність, оскільки продуктові інновації є одним з основних сучасних стратегічних підходів. Такі чинники, як пропаганда здоров'я та благополуччя, покращення маркетингової діяльності, підвищення рівня обізнаності про целіакію та інші алергії на глютен, також обумовлюють зростання ринку. Imported gluten-free products have a high cost, and to achieve a reduction in the price of gluten-free products is possible only through the establishment of domestic production of high-quality and safe food products. The gluten-free goods market is highly competitive, as product innovations are one of the main modern strategic approaches. Factors such as promoting health and well-being, improving marketing activities, increasing awareness of celiac disease and other gluten allergies also contribute to the growth of the market.uk-UKбезглютенові харчові продуктицеліакіянепереносимість глютенуринок безглютенових харчових продуктівgluten-free foodsceliac diseasegluten intolerancegluten-free foods marketкафедра технології оздоровчих продуктівПередумови для створення безглютенових продуктів харчування в УкраїніArticle