Еколого-безпекові особливості експлуатації промислових котельних установок підприємств харчової промисловості - Сірик, Аліна Олегівна; Євтушенко, Ольга Володимирівна (My University, 2024)
У роботі проаналізовано вплив викидів забруднюючих речовин при експлуатації промислових котельних установок харчових підприємств на довкілля. Розуміння проблем забруднення навколишнього середовища під час експлуатації промислових котельних установок, дозволить запропонувати заходи, які необхідно вжити для зменшення тиску на навколишнє середовище та мінімізацію негативного впливу на здоров'я працівників котелень. В цілому робота присвячена актуальній проблемі у сфері екології та безпеки праці у галузі дослідження роботи промислових котельних установок, зокрема ті що експлуатуються підприємствами харчової промисловості

The paper analyzes the impact of pollutant emissions during operation of industrial boiler plants of food enterprises on the environment. Understanding the problems of environmental pollution during the operation of industrial boiler plants will allow us to propose measures that must be taken to reduce the pressure on the environment and minimize the negative impact on the health of boiler plant workers. The work of industrial boiler plants is a necessary component of providing food production with all types of heat energy. In general, the work is devoted to the current problem in the field of ecology and labor safety in the field of research into the operation of industrial boiler plants, in particular those operated by food industry enterprises
Keywords: кафедра фізики та професійної безпеки; газопилові викиди; димові гази; амоніак; промислова котельня установка; котельня; gas and dust emissions; flue gases; boiler house