Сапіга, Вікторія ЯрославівнаМихалевич, Артур ПетровичПоліщук, Галина ЄвгеніївнаОсьмак (Федченко), Тетяна Григорівна2022-11-182022-11-182022Вивчення структуруючої здатності низькожирних сумішей для виробництва морозива з натуральними структуруючими інгредієнтами / В. Я. Сапіга, А. П. Михалевич, Г. Є. Поліщук, Т. Г. Осьмак // Наукові проблеми харчових технологій та промислової біотехнології в контексті євроінтеграції : програма та тези матеріалів ХI Міжнародної науково-технічної конференції, 8 листопада 2022 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2022. – С. 234–235https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/38705Морозиво – продукт зі складною полідисперсною структурою та оригінальними органолептичними властивостями, який високо цінується споживачами. Структурна та колоїдна конструкція морозива за низькотемпературного зберігання роблять його дуже перспективним засобом для стабілізації та доставки біоактивних сполук і корисних мікроорганізмів в організм людини. На сьогоднішній день задокументовано багато способів виробництва морозива функціонального призначення як джерела пробіотиків, пребіотиків, синбіотиків, харчових волокон, природних антиоксидантів, зокрема поліфенолів, незамінних та поліненасичених жирних кислот, а також морозива з низьким глікемічним індексом, збагаченим мінералами або мікроелементами.otherструктуруюча здатністьнизькожирні суміші для морозиванатуральні інгредієнтиstructuring abilitylow-fat mixes for ice creamnatural ingredientsкафедра технології молока і молочних продуктівВивчення структуруючої здатності низькожирних сумішей для виробництва морозива з натуральними структуруючими інгредієнтамиThesis