Університетські статути – основні законодавчі акти регламентації діяльності університетів та інших ВНЗ Наддніпрянської України (ХІХ –поч. ХХ ст.) - Левицька, Надія Миколаївна (My University, 2011)
У статті дається історико-правовий аналіз та порівняльна характеристика університетських статутів, законодавчих актів та відомчих нормативних документів, які регулювали навчальну та наукову роботу університетів та інших ВНЗ, розглядаються питання політики царизму в галузі вищої освіти Наддніпрянської України ХІХ – поч. ХХ ст.. The article gives the historical and legal analysis and comparative characteristic of the university statutes, legislative acts and departmental documents that govern teaching and research work of universities and other higher education institutions, questions of imperial policy in higher education of Naddniprianska Ukraine XIX - beg. XX centuries.
Keywords: університетські статути; законодавчий акт; університет; university statutes; legislation; university; кафедра гуманітарних дисциплін