Пристрій для укладання склопосуду в тару (Авторське свідоцтво №109235) - Валіулін, Геннадій Раіфович; Костюк, Володимир Степанович; Кривопляс-Володіна, Людмила Олександрівна; Полумбрик, Максим Олегович; Лучніков, Іван Олександрович (My University, 2015)
Пристрій для укладання склопосуду в тару, що складається із конвеєра для подачі пляшок, стола-накопичувача з напрямними, конвеєра для подачі тари з механізмом підйому і фіксації, та механізму укладання склопосуду в тару, який відрізняється тим, що механізм для укладання склопосуду в тару виконаний у вигляді закріпленого на каретці з можливістю вертикального і горизонтального переміщення штовхача П-подібної форми, каретка встановлена з можливістю переміщення на нерухомій вертикальній напрямній з боку стола-накопичувача напроти конвеєра подачі тари, сторони штовхача мають висоту, що становить 0,7-0,8 висоти склопосуду а зверху, на відстані не більше діаметра склопосуду від вільної сторони, він має горизонтальну поперечну з'єднувальну планку, причому штовхач кінематично зв'язаний з приводом чотириланкового важільного шарнірного механізму, що забезпечує його переміщення по прямолінійній траекторії в горизонтальній і напівеліптичній траєкторії в вертикальній площині, а стіл-накопичувач оснащений розвантажувальним підпружиненим торцевим роликом та 5 поворотною багатороликовою боковою напрямною, встановленою з боку конвеєра подачі тари. A device for stacking glassware in a container consisting of a conveyor for feeding bottles, a table-drive with guides, a conveyor for feeding the container with a mechanism for lifting and fixing, and a mechanism for placing the glassware in a container, characterized in that the mechanism for placing the glassware in the container is executed in the form fixed on the carriage with the possibility of vertical and horizontal displacement of the P-shaped pusher, the carriage is installed with the ability to move on a stationary vertical guide from the side of the table-drive in front of the conveyor the delivery of the container, the pusher sides have a height of 0,7-0,8 height of the glassware and from above, at a distance not more than the diameter of the glass container from the free side, it has a horizontal transverse connecting bar, with the pusher kinematically connected with the drive four-lobe lever hinged mechanism, which provides its movement along a straight path in a horizontal and semi-elliptical trajectory in a vertical plane, and a table-drive is equipped with an unloading spring-loaded end roller and 5 rotary multirole KOVO side guides established by the feeding conveyor containers.
Keywords: конвеєр; штовхач; склопосуд; торцевий ролик; conveyor; pusher; glass container; face roller; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки