Маліневська, Олександра ОлександрівнаПольовик, Володимир ВікторовичКорецька, Ірина Львівна2018-04-132018-04-132017Маліневська, О. О. Використання пюре калини та сироватки молочної, як поліпшувачів холодних збивних десертів / О.О. Маліневська, В. В. Польовик, І. Л. Корецька // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 83 міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 5-6 квітня 2017 р. – К. : НУХТ, 2017. – Ч. 3. – 404 с.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/26982Враховуючи концепцію збалансованого харчування, встановлено, що при створенні різновидів холодних збивних десертів доцільно використання пюре калини без теплової обробки. Це дає можливість розширити асортимент виробничого ряду, поширює спектр використання нетрадиційної сировини, унеможливлює використання синтетичних барвників, окрім того дозволяє отримувати продукцію лікувально-профілактичного призначення. Taking into account the concept of balanced nutrition, it has been established that when creating varieties of cold pressed desserts it is expedient to use mashed potatoes without heat treatment. This makes it possible to expand the range of the production line, extends the range of use of non-traditional raw materials, makes it impossible to use synthetic dyes, in addition, it allows to receive products of therapeutic and prophylactic purposes.uk-UKхарчова цінністьсолодкі стравиnutritional valuesweet dishesкафедра технології ресторанної і аюрведичної продукціїВикористання пюре калини та сироватки молочної, як поліпшувачів холодних збивних десертівThesis