Дослідження структурно-механічних властивостей збивних солодких страв на основі чаю - Рубанка, Катерина Володимирівна; Терлецька, Віта Альбертівна; Писарець, Ольга Петрівна; Братусь, Юлія Вікторівна (My University, 2016)
Стаття присвячена дослідженням структурно-механічних властивостей харчоконцентратів солодких третіх обідніх страв типу мусів. Висвітлено влив внесення екстракту чаю та суміші рослинних екстрактів на піноутворюючу здатність мусів та структуру їх пін. The article is devoted to research of rheological properties of food concentrates of the sweet meals like mousses. The effect of the concentration tea extract and mixtures of plant extracts on the foaming capacity of mousses and foams structure is represented. The expediency of using a mixture of herbal extracts on tea base in the technology ofpreparation of mousse is grounded
Keywords: мус; піноутворююча здатність; екстракт чаю; суміш рослинних екстрактів; mousse; foaming capacity; tea extract; blend of herbal extracts; кафедра технології консервування