Оптимізація технології зброджування висококонцентрованого сусла високих із крохмалевмісної сировини - Мудрак, Тетяна Омелянівна; Куц, Анатолій Михайлович; Ковальчук, Світлана Степанівна; Кириленко, Роман Григорович (My University, 2018)
Доведено, що використання цитратів металів, особливо магнію і цинку, сприяє інтенсифікації процесів дріжджегенерування і бродіння та сприяє процесу зброджуванню вуглеводів сусла із підвищеним накопиченням спирту у зрілій бражці. It has been proved that the use of citrates of metals, especially magnesium and zinc, promotes the intensification of the processes of yeast generation and fermentation and promotes the process of fermentation of wort carbohydrates with high alcohol accumulation in the mature broth.
Keywords: висококонцентроване сусло; сухі речовини; зброджування; цитрати металів; highly concentrated wort; dry matter; fermentation; citrates of metals; кафедра готельно-ресторанної справи; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства