Причинно-наслідкова діаграма для виробництва соку - Петренко, Дарина Олександрівна; Петруша, Оксана Олександрівна (My University, 2023)
Було розглянуто діаграму Ісікави як метод контролю та управління якістю, що дозволяє виявити та систематизувати фактори, які впливають на проблему. Метод застосовано для аналізу причин бомбажу консервованого яблучного соку. Визначено категорії причин ("5М") та їх взаємозв'язки. Для підприємств зі старим обладнанням рекомендовано розробити правила технічного обслуговування та навчання персоналу. Діаграма Ісікави допомагає встановити ключові фактори та запобігти проблемам

The article considers the Ishikawa diagram as a method of quality control and management, which allows to identify and systematize the factors that affect the problem. The method is applied to analyze the causes of the bombing of canned apple juice. The categories of causes (“5M”) and their interrelationships are defined. For enterprises with old equipment, it is recommended to develop rules for maintenance and staff training. The Ishikawa diagram helps to identify key factors and prevent problems
Keywords: причинно-наслідкова діаграма; виробництво; фруктовий сік; методи контролю; процес; кафедра експертизи харчових продуктів; причинно-наслідкова діаграма; production; fruit juice; control methods; process