Задачі інтеграції системи управління підприємствами харчової промисловості - Ельперін, Ігор Володимирович; Пупена, Олександр Миколайович (My University, 2012)
Аналіз структури виробничих зв’язків об’єкту управління і його зв’язків з зовнішнім середовищем дозволяє сформувати загальну мету і критерії оцінки функціонування системи. При цьому можлива і бажана декомпозиція загальної мети на множину локальних цілей для кожної ділянки виробництва. В результаті, отримане дерево цілей можна представити у вигляді графа, який відображає зв’язки і підпорядкованість цілей і функцій управління. При цьому треба враховувати, що як правило зовнішнім середовищем задається не один, а декілька критеріїв оцінки функціонування підприємства, деякі з яких можуть бути несумісними. Тому виникає задача упорядкування критеріїв шляхом ранжування, завдання пріоритетів або вагових коефіцієнтів.
Keywords: горизонтальна інтеграція; horizontal integration; вертикальна інтеграція; vertical integration; кафедра автоматизації та комп'ютерних технологій систем управління ім. проф. А.П. Ладанюка