Шульга, Наталія Михайлівна2013-04-152013-04-152004Шульга, Н. М. Розроблення технології твердих сичужних сирів з використанням бактуріальних препаратів прямого внесення: автореф. дис... канд. техн. наук: 05.18.04 / Шульга Наталія Михайлівна ; Національний університет харчових технологій. – Київ, 2004. – 18 с.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7511Проведено селекційні дослідження штамів мезофільних лактобактерій за ознаками, які є важливими у сироробстві, та визначено основні властивості культур, перспективних для залучення до складу заквашувальних композицій для виробництва сирів. Опрацьовано режими та параметри технологічного процесу одержання нових для України бактеріальних препаратів прямого внесення “Актив” і “Актив-ЛН”. Експериментально встановлено спосіб та дозу внесення новостворених бакпрепаратів у виробництві твердих сичужних сирів голландської групи. A study of breeding strains of mesophilic lactobacilli for characteristics that are important in syrorobstvi, and the main properties of cultures looking to attract to the zakvashuvalnyh compositions for the production of cheeses. Processed modes and parameters of the process to obtain new for Ukraine bacterial drugs direct payment "Active" and "Active-LF". Experimentally method and dose making newly bakpreparativ in the production of hard rennet cheeses Dutch group.otherзаквашувальні композиціїтехнологіясир твердий сичужнийбактеріальний препарат прямого внесеннясирна масаbacterial compositionstechnologyrennet cheesestarter for direct inoculationcheese massРозроблення технології твердих сичужних сирів з використанням бактеріальних препаратів прямого внесенняOther