Верлібристика Василя Голобородька в аспекті культурознавчого дослідження - Науменко, Наталія Валентинівна (My University, 2021)
У статті виконано культурологічний аналіз вільновіршових творів Василя Голобородька, ґрунтованих на інтерпретації образів різних мистецтв – кераміки, скульптури, образотворчого мистецтва, живопису, графіки, дитячого малюнка. Виявлено, що концепти зазначених мистецтв перебувають у стані взаємопроникнення, а вільна віршова форма, за рахунок нерівномірного, «неспокійного» темпоритму, сприяє їх нестандартному осмисленню реципієнтами. The article represents the culturological analysis of free-verse works by Vasyl Holoborodko based on the interpretations of images from various arts – ceramics, sculpture, painting, graphics, children’s drawing. There was asserted that the concepts of the arts notices remain in constant interactions, and free verse due to its ‘restless’ rhythm helps the recipients to interpret them nontraditional ways.
Keywords: кафедра іноземних мов професійного спрямування; поезія; вільне віршування; Голобородько В.; синтез мистецтв; сенсорна деталь; золотий переріз; дитячий малюнок; poetry; free verse writing; Holoborodko's V.; artistic synthesis; sensory detail; gold section; children's painting