Спосіб зброджування мелясного сусла (Патент на винахід № 49017) - Олійнічук, Сергій Тимофійович; Левандовський, Леонід Вікторович; Ткаченко, Любов Володимирівна; Ткаченко, Алла Феодосіївна (My University, 2002)
Спосіб відрізняється тим, що, на відміну від традиційних технологій, підкислення середовища здійснюють не внесенням мінеральної кислоти, а молочною кислотою, що накопичується молочнокислими бактеріями безпосередньо в суслі з наступною їх інактивацією перед спиртовим зброджуванням.
Keywords: підкислення мелясного сусла; молочнокислі бактерії; теплова обробка; післяспиртова барда; екологічна ситуація; molasses wort acidification; lactic acid bacteria; heat treatment; pislyaspyrtova bard environmental situation