Розроблення технології морозива з використанням морквяного пюре - Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна; Басс, Оксана Олександрівна; Рожнятівська, Катерина Сергіївна (My University, 2025)
На сучасному етапі розвитку харчової промисловості особливої актуальності набуває створення продуктів функціонального призначення, які поєднують високу харчову цінність, натуральність та привабливі органолептичні властивості. Одним і перспективних напрямів є використання овочевої сировини у виробництві морозива. Таке рішення дозволяє не лише розширити асортимент, а й збагатити продукт біологічно активними речовинами, вітамінами, мінералами та природними антиоксидантами. At the current stage of the development of the food industry, the creation of products with a functional purpose, which combine high food value, naturalness and attractive organoleptic properties, is of special relevance. One of the perspective directions is the use of vegetable raw materials in the production of ice cream. Such a solution allows not only to expand the assortment, but also to enrich the product with biologically active substances, vitamins, minerals and natural antioxidants.
Keywords: морозиво; йогурт; морква; кафедра технології молока і молочних продуктів; ice cream; yogurt; carrot