Технологія натуральних харчових концентрованих барвників - Ковальчук, Володимир Петрович; Олійник, Світлана Іванівна; Опанасюк, Тетяна Іванівна; Резвіна, Лариса Миколаївна (My University, 2001)
Наведено характеристики основної сировини для одержання барвників із рослинної сировини, технологію одержання, органолептичні і фізико-хімічні показники жовтого та червоного натуральних харчових концентрованих барвників. Shows the characteristics of the basic raw materials for dye of vegetable raw materials, the technology of production, organoleptic and physical-chemical indicators of yellow and red concentrated natural food colorant.
Keywords: морква; чорноплідна горобина; β-каротин; вітамінна активність; якість; carrots; chokeberry; β-carotene; vitamin activity; quality; кафедра біотехнології продуктів бродіння і виноробства