Оцінка інвестиційної привабливості України крізь призму міжнародних рейтингів - Ткаченко, Ольга Миколаївна (My University, 2018)
У статті аналізується динаміка залучення інвестицій за рахунок коштів іноземних інвесторів в економіку країни за результатами 2017 р. Досліджуються найбільші міжнародні рейтингові агентства, що оцінюють інвестиційний потенціал та привабливість економік світу. Показано позиції України у міжнародних рейтингах світових організацій та інститутів за останнє десятиріччя, окремо робиться акцент на інвестиційній привабливості України. Особливий акцент зроблено на таких міжнародних рейтингах: International Business Compass, Investment Climate Survey, The Global Competitiveness Index, а також дослідженнях рейтингових агентств European Business Association, Institutional Investor, Euromoney, Moody's Investors Service, UNCTAD, Heritage Foundation, Business Environment Risk Intelligence. Визначається взаємозалежність між рейтинговою оцінкою та інвестиційною привабливістю країни. Зроблено висновки щодо інвестиційного потенціалу країни.
Keywords: інвестиції; міжнародні інвестиції; інвестиційна привабливість; міжнародні рейтинги; рейтингові агентства; позиції в рейтингах; investments; international investments; investment attractiveness; international ratings; rating agencies; positions in ratings; кафедра економіки і права