Пасічний, Василь МиколайовичТимошенко (Кремешна), Ірина ВолодимирівнаЖук, Ігор Зіновієвич2013-02-082013-02-082004Патент 69267 UA, МПК (2006) С 09 В 61/00 Спосіб виробництва червоного барвника / Пасічний В. М., Кремешна І. В., Жук І. З. ; Заявник і патентовласник - Національний університет харчових технологій. — № 20031212256 ; заявл. 24.12.2003 ; опубл. 16.08.2004 , Бюл. № 10, 2004 р.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6155Розроблено спосіб виробництва червоного барвника, що включає миття буряку, подрібнення, стабілізацію бурякових пігментів буферним розчином лимонної кислоти з фосфатом натрію, який відрізняється тим, що на стадії подрібнення буряк гомогенізують, відділяють сік за допомогою відцентрових сил, після чого додають лимонну кислоту та фосфат натрію до маси соусу, витримують при температурі та концентрують шляхом розпилення при температурі. A method of producing red dye, which includes beet washing, chopping, stabilization of beetroot pigments buffer solution of citric acid and sodium phosphate, wherein, at the stage shredding beets homogenized, separated juice by centrifugal force, then add citric acid and sodium phosphate the mass sauce, maintained at a temperature and concentrated by spraying temperature.otherбарвникdyeподрібненнястабілізаціябуферний розчингомогенізаціяgrindingstabilizationbuffer solutionhomogenizationкафедра технології м’яса і м’ясних продуктівСпосіб виробництва червоного барвника (Деклараційний патент на винахід №69267)Other