Скидан, Єлизавета АнатоліївнаСтеценко, Наталія Олександрівна2021-05-242021-05-242021Скидан, Є. Вивчення умов створення кисломолочного напою з імуномодулюючими властивостями / Є. Скидан, Н. Стеценко // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : матеріали 87 Міжнародної наукової конференції молодих учених, аспірантів і студентів, 15-16 квітня 2021 р., м. Київ. – Київ : НУХТ, 2021. – Ч. 1. – С. 45.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/34115Для надання кисломолочному напою імуномодулюючих властивостей було запропоновано використати в якості джерела функціональних інгредієнтів лікарську рослину роду Echinacea purpurea Moench. Використання сиропу ехінацеї при виробництві функціональних харчових продуктів, зокрема кисломолочних напоїв, сприятиме покращенню обміну речовин, нормалізації загального стану організму та підвищенню опірності до шкідливих впливів навколишнього середовища. To give the fermented milk drink immunomodulatory properties, it was proposed to use as a source of functional ingredients a medicinal plant of the genus Echinacea purpurea Moench. The use of echinacea syrup in the production of functional foods, including fermented milk drinks, will help improve metabolism, normalize the general condition of the body and increase resistance to harmful environmental influences.otherкисломолочний напійехінацея пурпуровасиропімуномодулюючі властивостіфункціональний харчовий продуктsour milk drinkEchinacea purpureasyrupimmunomodulatory propertiesfunctional food productкафедра технології оздоровчих продуктівВивчення умов створення кисломолочного напою з імуномодулюючими властивостямиThesis