Вивчення умов створення кисломолочного напою з імуномодулюючими властивостями - Скидан, Єлизавета Анатоліївна; Стеценко, Наталія Олександрівна (My University, 2021)
Для надання кисломолочному напою імуномодулюючих властивостей було запропоновано використати в якості джерела функціональних інгредієнтів лікарську рослину роду Echinacea purpurea Moench. Використання сиропу ехінацеї при виробництві функціональних харчових продуктів, зокрема кисломолочних напоїв, сприятиме покращенню обміну речовин, нормалізації загального стану організму та підвищенню опірності до шкідливих впливів навколишнього середовища. To give the fermented milk drink immunomodulatory properties, it was proposed to use as a source of functional ingredients a medicinal plant of the genus Echinacea purpurea Moench. The use of echinacea syrup in the production of functional foods, including fermented milk drinks, will help improve metabolism, normalize the general condition of the body and increase resistance to harmful environmental influences.
Keywords: кисломолочний напій; ехінацея пурпурова; сироп; імуномодулюючі властивості; функціональний харчовий продукт; sour milk drink; Echinacea purpurea; syrup; immunomodulatory properties; functional food product; кафедра технології оздоровчих продуктів