Лінія виробництва концентрату екстракту чаю (Патент на корисну модель № 25089) - Зав'ялов, Володимир Леонідович; Попова, Наталія Вікторівна; Мисюра, Тарас Григорович (My University, 2007)
Лінія виробництва концентрату екстракту чаю, що складається з послідовно встановлених екстрактора з вібропристросм, центрифуги фільтруючої, збірника фільтрованого екстракту, яка відрізняється тим, що екстрактор з вібропристроєм має в собі вібротурбулізуючу і транспортуючу систему перемішування, зі збірником фільтрованого екстракту додатково послідовно з'єднані підігрівач фільтрованого екстракту, випарна установка, збірник концентрату екстракту-рідини, підігрівач і сушарка з циклоном концентрату екстракту-рідини, транспортер концентрату екстракту-порошку, автомат фасувально-пакувальний концентрату екстракту- порошку, транспортер фасованого концентрату екстракту-порошку, а з екстрактором і центрифугою фільтруючою додатково послідовно з'єднані збірник-змішувач шроту проекстрагованої сировини та осаду від центрифуги фільтруючої, прес шламовий, транспортер шламу, сушарка шламу з циклоном, транспортер висушеного шламу, автомат фасувально-пакувальний висушеного шламу і транспортер фасованого шламу. Технічний результат полягає в тому, що за рахунок запропонованого поєднання у технологічній послідовності оригінального та традиційного обладнання, наведена технологічна лінія виробництва концентрату чаю забезпечує поглиблене вилучення водорозчинних сухих речовин із сировини, скорочення тривалості процесу виробництва концентрату екстракту-порошку чаю та виготовлення й утилізацію чайного шламу. Concentrate production line tea extract , which consists of a series of vibroprystrosm installed extractor , centrifuge filtration , collection of filtered extract characterized in that the extractor with vibroprystroyem has a vibroturbulizuyuchu mixing and conveying system , with a collection of filtered extract further connected in series heater filtered extract, evaporators, concentrate the extract collection - fluid heater and dryer with cyclone concentrated extract , fluid extract concentrate conveyor powder , machine packing concentrated extract powder , conveyor packaged concentrate extract powder , but with extractor and centrifuge filtering further connected in series collection mixing oilcake proekstrahovanoyi raw sludge from the centrifuge filtering , press slurry , sludge conveyor dryer with cyclone sludge , dried sludge conveyor , automatic packing of dried sludge and sludge conveyor packaged . The technical result is that for the proposed combination of technological sequence of original and traditional equipment, production line given tea concentrate production provides advanced extraction of soluble solids from raw materials , the reduction of the production process concentrate extract powder tea and tea manufacturing and disposal of sludge.
Keywords: лінія виробництва; концентрат; утилізація; production line; concentrate; utilization; кафедра експертизи харчових продуктів; кафедра процесів і апаратів харчових виробництв