Малявко, Мирослава СергіївнаУщаповський, Артем Олегович2024-06-212024-06-212024Малявко, М. С. Важливість здорового харчування здобувачів вищої освіти / М. С. Малявко, А. О. Ущаповський // Інноваційні технології в готельно-ресторанному та туристичному бізнесі : матеріали XІІІ Всеукраїнської науково-практичної конференції з міжнародною участю, присвяченої 140-річчю НУХТ, 21травня 2024 р. – Київ : НУХТ, 2024. – С. 95–96.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/43568Здорове та збалансоване харчування є надзвичайно важливим для здобувачів вищої освіти, які мають фізичне та розумове навантаження. Правильне співвідношення нутрієнтів дозволяє забезпечити організм необхідною енергією, сприяє його ефективному функціонуванню та підвищує стресостійкість. Також слід враховувати при складанні раціону свій вік, стать та рівень фізичної активності та інші індивідуальні особливості. В роботі використані результати досліджень вітчизняних та закордонних фахівців. Для обробки, викладення та узагальнення отриманої інформації використані методи системного пошуку, аналізу та синтезуA healthy and balanced diet is extremely important for higher education students who are physically and mentally demanding. The correct ratio of nutrients allows you to provide the body necessary energy, contributes to its effective functioning and increases stress resistance. You should also take into account your age, gender and level of physical activity and other individual characteristics when making a diet. The work uses the results of research by domestic and foreign specialists. Methods of systematic search, analysis and synthesis were used for processing, presentation and generalization of the received informationukздорове харчуванняздобувачі вищої освітикафедра готельно-ресторанної справираціонhealthy eatingstudents of higher educationrationВажливість здорового харчування здобувачів вищої освітиThesishttps://orcid.org/0000-0001-7853-5070