Особливості переробки насіння олійних культур із одержанням білкових продуктів - Носенко, Тамара Тихонівна (My University, 2012)
Кормова та харчова цінність ріпакової макухи та шроту залежить від вмісту тіоглюкозидів. Проведений нами аналіз сучасних сортів та гібридів ріпаку свідчить про незначний вміст цих речовин в них, що дає можливість використовувати макуху і шрот як для кормів, так і для виробництва харчових білків. Наші дослідження свідчать також, що одержаний білковий ізолят із ріпакового шроту має високі технологічні властивості і містить незначну кількість тіоглюкозидів. Feed and food value meal and rapeseed meal depends on the content tiohlyukozydiv. Our analysis of modern varieties and hybrids of rape indicates a negligible content of these substances in them, which makes it possible to use meal and meal for feed and for the production of food proteins. Our studies also show that the resulting protein isolate with rapeseed meal has high technological properties and contains a small amount tiohlyukozydiv.
Keywords: кафедра технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів; білкові продукти; олійні культури; переробка насіння; protein products; oilseeds; seed processing