Махинько, Людмила Василівна2013-02-052013-02-052007Махинько, Л. В. Удосконалення технології продуктів високотемпературної коекструзії підвищеної харчової цінності : презентація / Л. В. Махинько // НУХТ, 2007. – 23 с.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/6044Ілюстративний матеріал для захисту дисертації. Робота присвячена удосконаленню технології продуктів високотемпературної коекструзії з метою підвищення їхньої якості, харчової та біологічної цінності. Вивчено вплив нетрадиційної сировини рослинного походження (насіння бобових, насіння льону, солодових екстрактів, продуктів перероблення морських водоростей, сухих подрібнених лікарських рослин, пилку квіткового) на основні показники якості готової продукції. Досліджено можливість використання такої сировини у виробництві продуктів коекструзії на основі жирових начинок, встановлено раціональні дозування нетрадиційної сировини для забезпечення високої якості та харчової цінності готових виробів. Підтверджена можливість подовжити термін зберігання продуктів коекструзії на основі жирових начинок з використанням порошків лікарських рослин. Illustrative material for the defence of a dissertation. The thesis is dedicated to the refinement of technology of products of high temperature coextrusion with the aim of increasing of their quality, food and biological value. Influence of untraditional raw material of vegetable origin (seed of legumes, seed of flax, malt extracts, products of seaweed processing, dry ground medical plants, floral pollen) has been determinated on the general characteristics of quality of the prepared products. Possibility of the using of such raw material is explored in production of coextrusion products on the basis of the fatty fillings, the rational dosages of untraditional raw material have been installed for providing the high quality and food value of the finished products. The possibility of prolonging the term of products storage of coextrusion on the basis of the fatty fillings with the using of powders of medical plants has confirmed.uk-UKтермін зберіганняperiod of storageвисокотемпературна коекструзіяначинкасировина рослинного походженнябіологічна цінністьхарчова цінністьhigh temperature coextrusioncorpsfillingraw material of vegetable originbiological valuefood valueкафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробівУдосконалення технології продуктів високотемпературної коекструзії підвищеної харчової цінності (презентація)Presentation