Книш український - продукт оздоровчої дії - Шевцова, Катерина Сергіївна; Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна (My University, 2025)
Проведено пробне лабораторне випікання автентичної української страви книша оздоровчого призначення. Органолептичний аналіз готових виробів здійснювали описовим методом. Проаналізовано основі фізіологічні ефекти біологічно активних сполук, які входять до складу сировини та готового книша, для організму людини. A trial laboratory baking of an authentic Ukrainian health-promoting dish, knysh, was conducted. The organoleptic analysis of the finished products was carried out by a descriptive method. The physiological effects of biologically active compounds that are part of the raw materials and finished knysh for the human body were analyzed.
Keywords: книш; органолептичні показники; біологічно активні сполуки; харчова цінність; knysh; organoleptic indicators; biologically active compounds; nutritional value; кафедра технології оздоровчих продуктів