Слободян, Ольга ПетрівнаЗаєць, Віра АнатоліївнаНещадим, Лариса ПетрівнаАвдієнко, Світлана Олексіївна2014-03-032014-03-032012-02Підвищення безпеки роботи підприємств м’ясо-молочної промисловості. / О. П. Слободян, Л. П. Нещадим, С. О. Авдієнко, В. А. Заєць // Riadenie bezpečnosti zložitých systémov 2012 : Zborník medzinárodného vedeckého seminára. - Liptovský Mikuláš, Slovakia : 2012. - P. 236-339.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/12899Підприємства м’ясної та молочної галузі є хімічно небезпечними об’єктами, оскільки оснащені аміачними холодильними установками. Джерелами потенційної небезпеки цих підприємств також є газове господарство, автозаправні станції, склади кисневих і пропан-бутанових балонів, цех сушіння молочної сировини. Тому на підприємствах м'ясо-молочної галузі повинні бути розроблені «Правила улаштування, експлуатації та технічного обслуговування систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення» згідно Наказу Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 15.05.2006р № 288. Companies of meat and dairy industry are chemically hazardous objects because they are equipped with ammonia refrigerating systems. The sources of such companies ’potential danger are also: gas facilities, gas stations, storages of oxygen and propane-butane containers, shops for draying milk raw. That is why companies of meat-dairy industry should develop “Regulations for arrangement, operation and maintenance of the systems for early detection of emergency situations and alert of people in case they appear ” according to the Order of the Ministry of Ukraine for Emergency Situations and on Affairs of Protecting Population from the consequence of Chernobyl Catastrophe № 228, dated 15.05.2006.uk-UKпідприємства м’ясної та молочної промисловостіхімічно небезпечний об’єктаміачні холодильні установкинадзвичайна ситуаціяcompanies of meat and dairy industrychemically hazardous objectsammonia refrigerating systemsemergency situationsкафедра екології та екоменеджментукафедра технології харчування та ресторанного бізнесуПідвищення безпеки роботи підприємств м’ясо-молочної промисловостіArticle