Федоренченко, Лідія ОлексіївнаБажай-Жежерун, Світлана Андріївна2013-12-172013-12-172003Федоренченко, Л. О. Про врахування деяких аспектів впливу білкової складової продуктів харчування на здоров’я людей / С. А. Бажай, Л. О. Федоренченко // Проблеми харчування населення України : всеукраїнська науково-практична конференція. – Полтавський університет споживчої кооперації України, 2003. - С. 170–174.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/12222Методом розрахунку скор незамінних амінокислот перевірити ступінь відповідності ідеальному білку білків найбільш відомих видів продовольчої сировини. Встановлено, що у багатьох продуктах у надмірній кількості присутні такі амінокислоти як метіонін (білок курячого яйця,), лізин (м’ясо кролика, молоко), триптофан, фенілаланін з тирозином (молоко, м’ясо свинини, яловичини). The method of calculating abbr essential amino check the degree of conformity ideal protein proteins most well known types of raw food. Found that many foods in excessive amounts are present such as amino acid methionine (white chicken eggs), lysine (rabbit meat, milk), tryptophan, phenylalanine with tyrosine (milk, meat, pork, beef).otherнезамінні амінокислотибіологічна цінністьідеальний білокхарчові продуктиметод визначення скорessential amino acidsbiological valueideal protein foodsfast method for determiningПро врахування деяких аспектів впливу білкової складової продуктів харчування на здоров’я людейThesis