Ефективність збалансування грошового ринку: теоретичні підходи та практичні реалії - Михайлик, Ольга Михайлівна; Щербина, Ольга Вікторівна (My University, 2015)
Стаття присвячена дослідженню механізму функціонування грошового ринку та визначення впливу його основних елементів – попиту та пропозиції на гроші. Обґрунтовано, що існує ряд різних підходів до визначення сутності означених категорій, пропонується власний погляд на них. Особливу увагу приділено динаміці грошових агрегатів, показникам швидкості обігу грошей та коефіцієнту монетизації, рівню доларизації економіки.The article investigates the mechanism of functioning money market and determines the impact of its basic elements – supply and demand for money. It is well-known that there are a number of different approaches to defining the essence of the mentioned categories, the own opinion on them is offered. The special attention is given to dynamics of monetary aggregates, money velocity and monetization ratio, level of dollarization of the economy.
Keywords: грошовий ринок; money market; попит на гроші; money demand; пропозиція грошей; money supply; грошові агрегати; monetary aggregates; грошова база; monetary base; кафедра економіки і права