Спосіб виробництва зефіру (Патент на корисну модель №159917) - Кохан, Олена Олександрівна; Камбулова, Юлія Вікторівна; Дорожинська (Онофрійчук), Оксана Сергіївна; Громик, Тетяна Олександрівна; Колесник, Надія Петрівна (My University, 2025)
Спосіб виробництва зефіру, що включає підготовку сировини, уварювання цукрово-агаро-патокового сиропу, приготування зефірної маси шляхом збивання піноутворювача з пюре із поступовим додаванням цукровоагаро-патокового сиропу, формування половинок зефіру, вистоювання половинок зефіру, склеювання та оброблення поверхні виробу, пакування, який відрізняється тим, що як піноутворювач використовують рослинний піноутворювач – аквафлаксу. A method for producing marshmallows, which includes preparing raw materials, boiling sugar-agar-syrup, preparing marshmallow mass by whipping a foaming agent with puree with the gradual addition of sugar-agar-syrup, forming marshmallow halves, setting marshmallow halves, gluing and processing the surface of the product, packaging, which is distinguished by the fact that a vegetable foaming agent, aquaflax, is used as a foaming agent.
Keywords: кафедра технології хлібопекарських і кондитерських виробів; аквафлакса; насіння льону; marshmallow; foaming agent; foaming agent; aquaflax; flax seeds; flax seeds