Адгезивні властивості згущених молочних консервів з цукром і плодово-ягідними наповнювачами в аспекті ресурсозбереження - Рябоконь, Наталія Валеріївна; Осьмак (Федченко), Тетяна Григорівна (My University, 2014)
Адгезія - це складний комплекс фізико-хімічних явищ. Цей термін використовується для визначення процесу прилипання різних за структурою речовин при їх поверхневому контакті, в результаті якої утворюється так званий «адгезійний зв'язок».Показники адгезії є дуже важливими і значущими у виробництві згущених молочних консервів з цукром і наповнювачами. Адже від їх значення залежить кількісний вихід готового продукту з вакуум-випарних установок, кристалізаторів-охолоджувачів та об'єм продукту після його вилучення з таро-пакувльних матеріалів. Adhesion - is a complex physical and chemical phenomena. This term is used to define the process of adhesion of various substances in the structure of surface contact, resulting in a so-called "adhesive bond."Indicators of adhesion is very important and significant in the production of condensed canned milk with sugar and fillers. Because of their values depend quantitative yield of the finished product of the vacuum evaporation systems, cooling crystallizer and volume of the product after its removal from taro-pakuvlnyh materials.
Keywords: згущені молочні консерви; плодово-ягідні наповнювачі; ресурсозбереження; canned condensed milk; fruit fillings; resource; кафедра технології молока і молочних продуктів