Вплив змін податкового кодексу України на організацію аудиторських перевірок - Беренда, Надія Іванівна; Редзюк, Тетяна Юріївна (My University, 2012)
В статті проаналізовано вплив зміни, що відбулися в фінансовому, податковому обліку та аудиті з прийняттям Податкового кодексу України. Головну увагу зосереджено на проблемах організації аудиторських перевірок на суб’єктах господарювання, тому що ринкові умови та сучасний стан економічного розвитку вимагають від українських підприємств, що виходять на світові ринки обов’язкової перевірки фінансової звітності як основного джерела інформації про фінансово-господарську діяльність та фінансовий стан підприємства незалежними аудиторськими компаніями. Висвітлено зміни, що відбулися в визначенні податку на прибуток, податку на додану вартість, податку з доходів фізичних осіб, податків для суб’єктів господарювання малого бізнесу та інших податків і зборів.

The article analyzes the impact of changes in financial, tax accounting, and auditing of the adoption of the Tax Code of Ukraine. The main attention is focused on the problems of organization of audits on the subjects of management, as market conditions and the current state of economic development of the demand from Ukrainian companies, emerging global markets to mandatory verification of financial statements as the main source of information on financial and business operations and financial condition of the enterprise independent audit them companies. Highlight changes in the definition of income tax, value added tax, tax on income of individuals, taxes on business entities of small business and other taxes and fees.
Keywords: аудиторська діяльність; Податковий кодекс України; податок на прибуток; податок з доходів фізичних осіб; фінансова стійкість; доходи; витрати; податковий кредит; audit activities; рrоfіt tаx; tax on personal income; financial stability; income; expenses; loan-den; кафедра обліку і аудиту