Камінська (Халапсіна), Світлана ВладиславівнаСімахіна, Галина Олександрівна2018-04-192018-04-192017Халапсіна, С. Динаміка зміни вмісту вітаміну С при заморожуванні ягід з кріопротекторами / С. Халапсіна, Г. Сімахіна // Наукові здобутки молоді – вирішенню проблем харчування людства у XXI столітті : 83 Міжнар. наук. конф. молодих учених, асп. і студ., 5–6 квіт. 2017 р. – Ч. 1. - С. 19.https://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/27064Для забезпечення населення впродовж року високовітамінними ягодами необхідно розробляти нові технології зберігання сировини. Було обгрунтовано використання кріопротекторів при заморожування ягід для максимального збереження вітаміну С. In order to ensure the population throughout the year, highbred berries need to develop new technologies for storing raw materials. The use of cryoprotectants during freezing of berries for maximum preservation of vitamin C was substantiated.кріопротекторизаморожуваннябіологічні ушкодженняаскорбінова кислотазберіганняcryoprotectantsfreezingbiological damageascorbic acidstorageкафедра технології оздоровчих продуктівДинаміка зміни вмісту вітаміну С при заморожуванні ягід з кріопротекторамиOther