Зберігання культур молочнокислих мікроорганізмів - Даниленко, Світлана Григорівна (My University, 2015)
У статті досліджено вплив різних за складом захисних середовищ на збереження молочнокислих мікроорганізмів різних видів за ліофілізації й тривалого зберігання. Показано необхідність підбору захисного середовища для кож-ного виду, а не лише для роду мікроорганізму.
Keywords: зберігання; захисні середовища; ліофілізація; мікроорганізми; защитные среды; лиофилизация; микроорганизмы; хранение; storage; protective environment; microorganisms; lyophilization