Дозатор рідкого продукту (Патент на корисну модель №55124) - Якимчук, Микола Володимирович; Іванова, Людмила Іллівна; Радчук, Максим Вікторович (My University, 2010)
Поршневий вузол та клапани дозатора рідкого продукту, який включає корпус, усередині якого закріплено поршень, пов'язаний з дозатором, оснащеним клапаном, який відрізняється тим, що корпус виконано з ненамагніченого матеріалу, він має два впускних та два випускних клапана, поршень складається з набору постійних магнітів та ущільнюючих пристроїв, поршень поділяє корпус на дві камери, які є дозаторами, ззовні корпусу розміщено каретку, яка складається з набору постійних магнітів та встановлена з можливістю регулювання.

Piston valves and dispenser unit liquid product, which includes housing, inside of which is fixed piston associated with dispenser equipped with a valve, wherein the housing is made of non-magnetic material, it has two inlet and two exhaust valves, piston consists of a set permanent magnets and sealing devices piston divides the body into two chambers, which are the feeders, outside building located caret, which consists of a set of permanent magnets and installed with adjustable.
Keywords: дозатор; dispenser; рідкий продукт; liquid product; кафедра теоретичної механіки та ресурсоощадних технологій; кафедра мехатроніки та пакувальної техніки