Інтелектуальна система регулювання напруги в електротехнічних комплексах з ФЕС та накопичувачами енергії - Балюта, Сергій Миколайович; Копилова, Людмила Олександрівна; Куєвда, Юлія Валеріївна; Романюк, Володимир Тарасович; Кондрашевський, Максим Сергійович (My University, 2023)
В роботі описана запропонована інтелектуальна система регулювання напруги (яка заснована на нечіткій логіці) для сучасних систем електропостачання. Запропонована система регулювання забезпечує підтримання нормативних значень напруги при зміні потужності фотоелектростанції та реактивної потужності споживачів.

This work contains a description of the proposed intellectual voltage control system (based on fuzzy logic) for modern power supply systems. The proposed control system provides normative voltage levels during changes in photovoltaic power plant output and reactive power of consumers.
Keywords: нечітка логіка; регулювання напруги; фотоелектростанція; накопичувач енергії; система керування; fuzzy logic; control system; voltage regulation; photovoltaic power plant; grid energy storage; кафедра електропостачання і енергоменеджменту